Lige nu:
20. marts 2020

CORONA OG TESTAMENTE

Danmark er som resten af verden ramt af COVID-19. Pandemien giver anledning til mange bekymringer for fremtiden. Hos mange dukker tanken op, om man skal oprette et testamente.


UNIVERSADVOKATER er klar til at hjælpe.

Normalt vil vi rådgive til, at man opretter sit testamente for notaren i skifteretten – men notarkontorerne holder lukket under COVID-19. Fordelen ved et notartestamente er, at skifteretten opbevarer en kopi, som man er sikker på kommer frem, når man dør, og at det er svært for forsmåede arvinger at anfægte et notartestamente med henvisning til, at testator ikke var ved sine fulde fem, da det blev oprettet.

Men … et notartestamente bliver først gyldigt i det øjeblik, man underskriver det i skifteretten, ikke før.

I den foreliggende situation bør man derfor benytte alternativet: et vidnetestamente, der bliver gyldigt, så snart det er underskrevet af testator selv og to vidner. Vidnetestamentet kræver altså ikke en notar. Ulempen er til gengæld, at et vidnetestamente måske ikke bliver fundet ved testators død, og at det er lidt lettere at anfægte end et notartestamente.

Et vidnetestamente er ikke noget, man ”bare lige” skriver ned på et stykke papir og får et par underskrifter på. Man bør benytte advokat, hvis man vil være sikker på, at ens sidste vilje formuleres korrekt, og at formkravene og kravene til vidnerne overholdes.

Det er trist, hvis arven lander et forkert sted, fordi man ikke fik taget sig sammen til at oprette testamente. Det er endnu mere trist, hvis det samme sker, fordi man selv fumlede med et testamente frem for at benytte professionel bistand.

Opretter man et vidnetestamente i disse coronatider, bør man – hvis man vil være på den helt sikre side – underskrive samme testamente for notaren, når skifteretten åbner igen.

UNIVERSADVOKATER bistår gerne under hele forløbet. Kontakt advokat Christina Kirk (ckm@universadvokater.dk – 89 34 35 19) eller advokatfuldmægtig Simone Glavind (sg@universadvokater.dk – 89 34 35 07).

Kom godt igennem!

Dudal Webdesign