Vi bruger cookies - Læs om hvad vi bruger dem tilOK, forstået
Lige nu:
T: (+45) 82 82 81 81
10. juli 2018

Planlagte tilsyn fra Datatilsynet i 2018

Datatilsynet foretager hvert år en række planlagte tilsyn hos private virksomheder og offentlige myndigheder med henblik på, om databeskyttelsesreglerne bliver overholdt. Datatilsynet har den 27. juni 2018 offentliggjort, at de i 2018 ved de planlagte tilsyn vil fokusere på blandt andet sletning af personoplysninger. For at føre kontrol med dette har Datatilsynet valgt at føre tilsyn med sletning hos en hotelkæde, en møbelkæde og et taxaselskab.

Datatilsynet vil også have øget fokus på private virksomheders behandlingsgrundlag og persondatasikkerhed, hvorfor Datatilsynet sammen med Forbrugerombudsmanden blandt andet vil rette fokus mod en datingside og et par kundeklubber hos private virksomheder. De vil i denne forbindelse undersøge om virksomhedernes e-mails vedrørende krav om samtykke til fortsat brug af personoplysninger og nye databeskyttelsespolitikker er i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.

Udover de planlagte tilsyn, vil Datatilsynet også tage et ekstra antal sager op på eget initiativ (ad hoc tilsyn), f.eks. som følge af henvendelser fra bekymrede borgere, journalister mv. vedrørende konkrete hændelser.

Dudal Webdesign